Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Húsvét (1990. ápr. 15.)

1990.04.15

Húsvét. Nem mentem haza, mert arra számítottam, hogy együtt fogunk ünnepelni mindannyian, ehelyett a fürdőben ülök, levelekre válaszolok, olvasgatok, elmélkedem. Akár jónak is mondhatnám a helyzetet, ha nem állna mögötte az a huzavona, ami az utóbbi hetek történéseit jellemezte.
Panna és Kornél együtt vannak, ami szintén jó. Ha valami mégis rossz benne, az az én magányom. Zavar van bennem régóta, és nem múlik. Ha visszafordíthatnám az idő kerekét, talán okosabban kezelném a barátságaimat. Talán. Bár ki tudja, hisz annyi öröm és szépség volt benne, s oly gazdagságot adott, hogy ha látom a végét, akkor is belevágok.
Panna tegnap este nem ment haza, itt maradt Kornélnál, akitől éjjel egykor jött fel hozzám. Reggel mindketten megfürödtünk, és figyelmesen tett-vett körülöttem. Délre készültünk el teljesen. Kornélnál ebédeltünk a szobájában. Mivel Kornél alig szólt hozzám, fogtam magam, és evészet után lesomfordáltam a társalgóba. Senki nem kérdezett, üvöltött a tévé, azt nézték.
Félix felhívott, hogy megérdeklődje, megyünk-e a Solar Hotelbe. Nemmel válaszoltam. Nincs kedvem. Félix megértette, és kérte, szóljak Kornélnak, hogy hívja fel őt. Szóltam, de nem mozdult. 3-kor én mentem  telefonálni. Utána bújtam be a mosdókhoz.
Vártam az estét, hallgattam a a tévék hangját.
Panna megint lekéste a vonatot.
A mélabús húsvétot némileg enyhítette Kornél ajándéka.  Aranyos csomagot kaptam tőle. Egy kosárban filcanyagból csibét és finom csokikat. De örömöm nem volt felhőtlen.
Fél 12 van, mindjárt elalszom itt a fürdőben

1990. ápr. 15. 

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.