Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sok a feljegyezni valóm, megint torlódtak az események. Most is csak fél órám van arra, hogy legalább távirati stílusban írjak. Közben persze gyötör a lelkiismeret, hogy miért nem válaszolok néhány levélre, miért nem teszek hsz-t a bloggertársaim bejegyzéseihez, nem beszélve a versoldalhoz az indexen, s mi több, még mindig nem regiztem azon az irodalmi honlapon, ahova többször is hangsúlyozottan hívtak. Ja, és ott van a könyvem félig kész állapotban. No, meg a mesék, a munkám, a régi feldolgozásra váró jegyzetek, a nyár megszervezése, a kérelem benyújtása a táborba, fogászat, szemészet, s mivel alig bírom a streszt, orvoskeresés. Kuckóm eladása, lakásvásárlás, szerződések átgondolása, megvalósítása.
Csak én érzem úgy, hogy ez rengeteg?
A virtuális világ behálózott. De olyan jó ismerni azokat, akikhez általa kerültem közel.
- Ez van - hajtogatom már én is azt, ami mamus állandó, s egyben témalezáró mondása. Igen, ez van.
Szóval a dióhéj.
Ami a legérzékenyebben érintett az az, hogy elromlott valami a kocsimon. Sikított, nyöszörgött, mindenki felfigyelt rám az utcán. Hívtam a szerelőt, de csak 3 nap múlva jött el. - Na - gondoltam -, épp jókor, amikor végre kimehetek, ha rövid időre is. Odakint süt a nap, én meg az ágyban nyűglődöm. De láttam egy riportfilmet a neten, ami észhez térített. A film egy férfiról szólt, aki 20 éve nem bír kikelni az ágyából. Borzalmas. Ehhez képest mi az a 3 nap? A helyzetet elfogadni azért persze nem sikerült, csak elgondolkodtam kicsit.
Az én dolgaim nagyban befolyásolják Virág szabadságát, ezt jobban a szívemre veszem.
Dióhéj.
Pénteken átadták a Baumax - német cég - által építtetett hatalmas lakóházat. Tibor háza lett a neve, a vezetőnő fia után. A fiú súlyos értelmi sérültséggel született, nem hiszem, hogy bármit is felfog a körülötte zajló eseményekből. Az alapkövet annak idején ő rakta le, gondolom, fogták a kezét, és irányították.
Az épület három szintes és minden szinten nyolc apartmanszerű  lakrész található. A középen lévő hatalmas nappaliból nyílnak a lakások, amelyekben a hosszú várólistáról kiválasztott szerencsések egymagukban élhetnek életük végéig, csupán a havi térítési díj ellenében. Nyolc sérültnek egy segítője lesz, hogy mennyire fog tudni helyt állni, az attól függ, milyen problémás esetekkel lesz kénytelen szembenézni.
Az ünnepélyes átadásra meghívták a leendő lakókat, azok szüleit, az építtető cég képviselőit és politikusokat, ami jó húzás a fenntartáshoz való pénz behozására.
Abban reménykedtünk, hogy a sok finom kajából ebédre vagy vacsorára mi is kapunk kóstolót, de nem. A maradékot ételhordó kocsin az orrunk előtt vitték be a konyhára. Lestük ám másnap az ebédet is meg a vacsorát is, hiába. Ki nem öntötték, az biztos, valószínűleg szétosztották maguk közt a konyhások és az irodisták. Szóval lemaradtunk erről a jóról is.
Dióhéj.
Ma megtörtént a szavazás. Sokáig vacilláltam, ikszeljek-e, végül megadtam magam a tömegpszichózisnak, és nem bántam meg.
Este értékelés helyett tragikomédiát sugárzott majdnem minden csatorna. Ilyen még nem történt. Emberek tömege várt a szavazásra még éjfélkor is, így a kampánycsendet nem oldották fel az előírt időben. Javasolnám, hogy máskor tegyék szilveszter napjára a választásokat, és többen fognak leülni a tévé elé, mint általában szoktak.
Virág is hazament, hogy leadhassa voksát. Ekkor kezdtem leírni a gondolataimat. Miközben az ablaknál ülve pötyögtem a mobilomon, zsupsz, kiesett a távrecsegők unokája a kezemből. Naná, hogy nem volt kinek szólnom, vegye fel nekem.
Dióhéj jegyzetemet akkor sikerült folytatnom, amikor álmosan behajtottam magam az estébe.

Vannak még dióhéjak, de a kabarés este végén úgy döntöttem, mégse folytatom, inkább alszom...

 

Kép

  

Kép

 

Kép

>-------------------------------------------------<

 

Vasárnap

Kép

Eleséggel megáldom gazdagon, szegényeit jól tartom kenyérrel.

(Zsolt. 132:15)

 

Szombat

Kép

Uram, nem fuvalkodott fel az én szívem, szemeim se láttak magasra, és nem jártam nagy dolgok után.

(Zsolt. 131:1)

 

Péntek

Kép

Tenálad van a bocsánat, hogy figyeljelek Téged.

(Zsolt. 130:4)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.